Statistik och resultat - marsvinsåret 2015

Nu är år 2015 förbi, ett flertal utställningar har passerat, flera marsvin har blivit svenska champion och en hel del poäng för marsvinen och uppfödningen har delats ut. 

Poäng får man om man får cert eller ck, BIR (bäst i rasen) eller BIR-R (bäst i resen reserv) både i junior och seniorgruppen samt om man får en placering i finalen. Poängen marsvinet får under året räknas ihop för både det enskilda djuret men även till uppfödaren som har fött upp det. I slutet av året samanställs poängen och nu har de preliminära resultaten kommit. Även om vi tycker om alla våra marsvin oavsett hur det går för dem på utställningar är det ändå fantastiskt roligt om det går bra.

 

Såhär har det gått i statistiken i år:

Totalt har 169 uppfödare samlat poäng i Sverige i år, flest svenska men även en del utländska. Vår uppfödning har i år kommit på en 16:e plats!!! Vilket är vår bästa placering någonsin och vi är naturligtvis väldigt stolta och glada för detta! Vi lyckades skrapa ihop 1323 poäng vilket även det är det bästa under våra år som marsvinsuppfödare och utställare.

NordjrV-15 Lages Lupin placerade sig på en 5:e plats bland abessinierna i år. Själv skrapade han ihop totalt 288 poäng! Det är även värt att nämna att han under NM blev BIS junior 5:a samt har fått fyra stycken cert. (Dock var tre utav dem som junior, därav ej champion än)

IMG_3227

Lupin efter NM i Landskrona   

SCH Lages Lily of the Valley kom på en 6:e plast bland selfarna i röd grupp och samlade ihop 285 poäng. Det var även i år hon blev svenskt champion. Hon kom i början av året på en 2:a i KM:et och i Landskrona i mars blev hon BIS 2:a. 

marsvin

Lily efter Landskrona i mars. Här tillsammans med SCH Coastwind Orange Is The New Black

SCH Lages Bellatrix kom även hon med bland de tio bästa, fast bland teddysarna då. Hon kom på 9:e plats med 215 poäng. Bland annat blev hon BIS J 2:a i Rävlanda i maj och har samlat på sig 4 cert och 1 CK.

IMG_3188

Bellatrix

Dessa är de marsvin som har kommit i topp 10 i sina respektive raser/grupper men vi har många fina marsvin som även de har samlat ihop fina poäng till uppfödningen.

 

Dessa marsvin har blivit svenska champions under 2015:

SCH Lages Runa IMG_2293

 

 

 

 

 

SCH Coastwind Orange Is The New Black

IMG_2348

 

 

 

 

 

 

SCH Lages Lily of the Valley IMG_1609

 

 

 

 

 

 

SCH Lages Shere Khan IMG_2970

 

 

 

 

 

 

SCH Lages Bellatrix IMG_3188